Marion Schmäh, Praktijk voor Healing, AmsterdamBloemen03banner

DSC031032De zeven chakra's
 

Chakra’s zijn energie centrums in ons lichaam. In het Sanskriet betekend chakra wiel. Een chakra kun je je voorstellen als een draaikolk van energie die door je lichaam stroomt. De chakraleer gaat er van uit dat we zeven van die wielen in ons lichaam hebben en een ieder heeft betekenis voor een speciaal gebied van ons leven. Het is belangrijk dat de chakra’s goed in balans en niet geblokkeerd zijn, anders ontstaan blokkades en kunnen we ziek worden.

Het eerste chakra bevind zich onderaan bij het stuitje en wordt wortelchakra genoemd. De bijhorende kleur is rood en de bijhorende zin is Ik ben. In Sanskriet heet dikt chakra Mulhadara. Als dit chakra goed in balans is voel je je goed geaard en veilig in je lichaam Je hebt dan een goed contact met de aarde en dit geeft zekerheid.

Het tweede chakra heet sacraal chakra en bevindt zich net onder de navel bij het heiligbeen. De bijhorende kleur is oranje en de bijhorende zin heet ik voel. In Sanskriet wordt dit chakra Swadistana genoemd. Als je navelchakra goed werkt kun je makkelijk emoties uiten Het chakra houdt echter ook verband met seksualiteit en creativiteit.

Het derde chakra heet navel of zonnevlecht chakra. Het bevind zich bij de Solar plexus, boven de navel. De bijhorende kleur is zonnegeel en de bijhorende zin is ik doe. In het Sanskriet heet dit chakra Manipura. Als Manipura in evenwicht is voel je je blij en vol energie . Het staat verder voor controle en zelfwaardering en om met kracht te bereiken wat je wilt.

Het vierde chakra heet hartchakra en bevindt zich in het gebied van en rondom het hart. De bijhorende kleur is groen en de bijhorende zin is ik bemin en wordt bemind. In het Sanskriet wordt dit chakra Anahata genoemd. Dit chakra staat voor liefde en vriendelijkheid, voor jezelf en voor anderen.

Hert vijfde chakra heet keelchakra en bevindt zich in het gebied van de keel en nek. De bijhorende kleur is hemels blauw en de zin luidt ik spreek. In het Sanskriet heet dit chakra Vihuddhi. Dit chakra gaat over communicatie en expressie geven aan jezelf. Om jezelf te laten horen en te laten weten wat je nodig hebt.

Het zesde chakra heet Voorhoofdchakra ofwel het derde oog. Het bevindt zich in het gebied tussen de wenkbrauwen. De bijhorende kleur is indigo blauw en de bijhorende zin is ik zie. In Sanskriet heet dit chakra Ajna. Dit chakra gaat over alles wat met zien met het innerlijke oog te maken heeft.

Het zevende chakra is het kruinchakra en bevindt zich in het gebied van de kruin.De bijhorende kleur is violet of wit en de bijhorende zin is ik weet. In het Sanskriet heet dit chakra Sahasrara. Dit chakra is de poort tot wijsheid uit het universum en de verbinding tussen jou en het grotere geheel. Het gaat ook over innerlijk weten vanuit je intuïtie.

De zeven chakra’s liggen op één lijn langs je ruggengraat: van je stuitje tot je kruin. Je kunt chakra’s het beste zien als energiecentra die zich in je lichaam bevinden en een draaiende beweging maken. Chakra’s hebben de vorm van een trechter en wisselen informatie uit met de wereld om je heen. Onderling zijn alle chakra’s verbonden met elkaar en het energieveld om je heen (je aura).

Om de chakra’s te openen kun je de kleur van een chakra visualiseren. Of zelf je handen op de desbetreffende plek houden om de energie te laten stromen. Mijn behandelingen zijn uitermate geschikt om de chakra’s te openen en om ze in balans met elkaar te brengen.

Nieuws

tel: 06 • 27244389
e-mail:
info@marionschmaeh.com

PRAKTIJKADRES

CONTACT

DISCLAIMER

Copyright © Marion Schmäh 2015

Marion Schmäh
Willem Schoutenstraat 42/2
1057DN Amsterdam

m i h
Mail1Skype1
item11

Meest recente berichten

Schrijfoefeningen

Meditatie

Het keelchakra

De tuin van het licht

Het vierde chakra

Het Solar plexus chakra

Het Sacraal chakra

Het Wortelchakra

Energie

De zeven chakra's

Een open deur

I call upon a miracle

Healing, een alternatieve begeleiding bij borstkanker

Eer je intuïtie