Marion Schmäh, Praktijk voor Healing, AmsterdamBloemen03banner

shapeimage4copyDe tuin van het licht

Elke ochtend als ik wakker wordt ga ik op bezoek in mijn tuin. Het is een virtuele tuin die als mogelijkheid bestaat. Mijn tuin is opgedeeld in twee delen, hij heeft een linker en een rechter kant, gezien van het kleine pad dat door het midden slingert.

In mijn tuin bevinden zich meerdere perken en ieder bloembed staat in verband met een gedeelte uit mijn leven, ofwel mijn psyche. Zo onderhoudt ik een bloembed voor mijn relaties, mijn gezondheid, mijn creativiteit, mijn praktijk, mijn financiën, mijn spiritualiteit, mijn ouders, voorouders en leraren en ik heb ook een perk die staat voor Moeder Aarde.

Inmiddels is mijn tuin erg goed onderhouden en momenteel staat die vol in bloei. Iedere ochtend wandel ik met groot plezier er doorheen, betoverd door het sensuele genot. Het aardse, zintuiglijke, voedende en natuurlijke inspireert mij en daarbij cultiveer ik deze kwaliteiten in mezelf.

En hoe zit het met jou? Wat zijn de vruchten van jouw arbeid? Hoe ben jij aan het bloeien? Wat is je oogst? Hoe dragen je vruchten bij aan het leven dat voor jou bestemt is?

Heb je ook zin om in je psyche te tuinieren? Lees dan verder en doe onderstaande oefening. Tenminste 21 dagen lang. En je zult versteld staan van de veranderingen die zich voor zullen doen in je dagelijkse, fysieke leven.

Oefening De Tuin:

Sluit je ogen en daal af in je bewustzijn. Voor jou zie je je tuin liggen. Onderzoek je tuin om te zien wat uit de grond groeit. Je kunt denken aan de bodem als vertegenwoordiger van je onderbewustzijn. Zie je prachtige bloemen en planten of is je tuin overspoeld door "onkruid"?

Loop door je tuin en begin met het uittrekken van de onkruiden, want die horen hier niet thuis. Onderzoek elk onkruid dat je verwijderd en kijk welke negatieve gedachte of beeld of gewoonte het symboliseert of vertegenwoordigt. Plaats het onkruid in een mand. Neem de tijd om dit te doen en als je tevreden bent neem je de mand met onkruid mee naar een gedeelte buiten je tuin om het daar te verbranden.

In je tuinhuis zijn pakketten van nieuwe zaden (nieuwe gedachten en beelden) netjes gerangschikt. Beslis welke je wilt gebruiken om het onkruid te vervangen. Plant deze nieuwe zaden zorgvuldig in de bodem. De tijd verstrijkt terwijl je diep en langzaam adem haalt. Zie je zelf nu elke dag gedurende eenentwintig dagen terugkeren naar je tuin. Elke dag kom je terug, water je, bemest je en praat je met deze zaden en kiemen. Elke dag zie je elk zaadje ontkiemen in de positieve gedachte, beeld of gewoonte die latent in zich had gelegen.

Kijk naar je tuin na eenentwintig dagen. Doe wat je moet doen in de tuin van je onderbewustzijn om hem gezond en sterk te maken. Maak aantekeningen welke planten wat binnen je tuin vertegenwoordigen. Het zal duidelijk zijn dat in de bodem van je onderbewustzijn elk zaadje (elke gedachte) groeit, of het nu een positieve of een negatieve gedachte is, dus laat geen slechte zaden in de bodem van je onderbewustzijn. En mochten ze toch in je tuin groeien, trek ze dan dagelijks uit.

Meest recente berichten

Schrijfoefeningen

Meditatie

Het keelchakra

De tuin van het licht

Het vierde chakra

Het Solar plexus chakra

Het Sacraal chakra

Het Wortelchakra

Energie

De zeven chakra's

Een open deur

I call upon a miracle

Healing, een alternatieve begeleiding bij borstkanker

Eer je intuïtie

Nieuws

tel: 06 • 27244389
e-mail:
info@marionschmaeh.com

PRAKTIJKADRES

CONTACT

DISCLAIMER

Copyright © Marion Schmäh 2015

Marion Schmäh
Willem Schoutenstraat 42/2
1057DN Amsterdam

m i h
Mail1Skype1
item10