Marion Schmäh, Praktijk voor Healing, AmsterdamBloemen03banner

DSC031032Energie
 

We leven in een wereld waarin alles met alles en iedereen met iedereen verbonden is. Deze verbinding komt tot stand door levensenergie. Het hele Universum is gevuld door deze energie. Deze levenskracht is bewustzijn in zijn energetische vorm.

Voor veel mensen is de energetische zichtwijze van de wereld nog steeds nieuw. Anderen hebben door meditatie of door Healing behandelingen reeds kennis gemaakt met het energetische bewustzijn. Je gaat dan de werkelijkheid op een andere manier zien en je kunt het lichaam als een energiesysteem ervaren.

In het beginstadium van de beoefening hebben we sterk het gevoel dat het lichaam concreet en vast is, zowel als we zitten mediteren alsook bij een behandeling. Op een heel natuurlijke wijze verzwakt dit gevoel van vastheid naarmate de beoefening voortschrijd. We beginnen het lichaam dan als een energieveld te ervaren.

De energien kunnen we op verschillende manieren ervaren. Prettig en onprettig, warmte, kou, tintelingen. We zijn dan in contact met het energetische lichaam.

Ook kan de energie op verschillende plekken in het lichaam verschillend aanvoelen. Zo voelt hartenergie bijvoorbeeld anders dan de energie rond de keel of bij de buik.

Naarmate we langer mediteren en beter geconcentreerd raken wordt de frequentie van de stroom van gewaarwordingen hoger. De stroom van gewaarwordingen kan zo hoog worden dat het heel vloeiend en subtiel wordt. Soms worden de lichamelijke gewaarwordingen zelfs zo subtiel dat we ons alleen nog maar gewaar zijn van de stroom van het bewustzijn zelf.

Naarmate we langer mediteren en de frequenties van de gevoelens hoger en subtieler worden komen we steeds meer neutrale gevoelens tegen in plaats van aangename. Vreemd genoeg beseffen we dat deze neutrale gevoelens eigenlijk prettiger zijn dan aangename gevoelens. Dat besef kan ons verrassen omdat we geneigd zijn te denken dat neutrale gevoelens oninteressant zijn, maar in feite zijn ze juist subtieler en verfijnder en naarmate onze aandacht ook subtieler en verfijnder wordt komen we er steeds meer mee in contact.

Nieuws

tel: 06 • 27244389
e-mail:
info@marionschmaeh.com

PRAKTIJKADRES

CONTACT

DISCLAIMER

Copyright © Marion Schmäh 2015

Marion Schmäh
Willem Schoutenstraat 42/2
1057DN Amsterdam

m i h
Mail1Skype1
item10

Meest recente berichten

Schrijfoefeningen

Meditatie

Het keelchakra

De tuin van het licht

Het vierde chakra

Het Solar plexus chakra

Het Sacraal chakra

Het Wortelchakra

Energie

De zeven chakra's

Een open deur

I call upon a miracle

Healing, een alternatieve begeleiding bij borstkanker

Eer je intuïtie