Marion Schmäh, Praktijk voor Healing, AmsterdamBloemen03banner

shapeimage4Het keelchakra

Het keelchakra, of vishuddha-chakra in het Sanskriet, bevindt zich in het midden van de nek. Het fungeert als de kracht van expressie en individuele waarheid, zowel intern als extern. Een evenwichtig keelchakra helpt ons te bevrijden van de angst voor oordeel of de behoefte aan goedkeuring van anderen. Dit chakra helpt ons om onze originaliteit en unieke individuele ervaringen in de wereld te omarmen. Het wordt ook geassocieerd met zuiverheid en het is verbonden met het concept van waarheid.

 

Het keelchakra is verantwoordelijk voor communicatie, het uiten van gedachten, gevoelens en ideeën, een gezonde interne dialoog en het vinden van een balans tussen spreken en luisteren, evenals het zoeken en delen van waarheid, sociale vaardigheden en persoonlijke integriteit . Het werkt ook nauw samen met het sacrale chakra: terwijl het sacrale chakra creativiteit regeert, stelt het keelchakra ons in staat om die creatieve ideeën te uiten, in plaats van ze te onderdrukken uit angst voor de mening van anderen.

 

Een keelchakra dat niet open is, kan leiden tot een verscheidenheid aan problemen. Emotioneel kan iemand zich verlegen, onzeker of sociaal angstig voelen in het nabij zijn van anderen, ervoor kiezen om helemaal niet te praten, of niet in staat zijn om zich uit te drukken. Omgekeerd kan iemand gesprekken domineren, overmatig klagen, roddelen, agressief of zonder na te denken spreken, anderen niet toestaan ​​zich uit te drukken, of altijd gelijk moeten hebben.

 

Mediteren is zonder meer een van de beste manieren om de chakra's in balans te brengen. Met betrekking tot het keelchakra kan mediteren het proces vergemakkelijken om in contact te komen met iemands interne dialoog en persoonlijke waarheid. Ook kan het uitspreken van affirmaties het keelchakra versterken. Je kunt het s’avonds of na het opstaan doen. Enkele affirmaties voor het keelchakra zijn:

 

• Ik leef en spreek mijn waarheid.

• Mijn stem is uniek en waardevol.

• Ik gebruik mijn stem vrij en eerlijk om mezelf uit te drukken.

• Ik communiceer duidelijk.

• Ik weet wanneer ik moet spreken en wanneer ik moet luisteren.

• Ik pleit voor mezelf en ik kom op voor wat ik geloof.

 

Enkele andere kleine manieren om je op het keelchakra te concentreren zijn onder meer aromatherapie, kristallen en een kleurrijk, gezond dieet. Zo wordt algemeen aangenomen dat essentiële oliën zoals pepermunt, groene munt, basilicum en cipres de openheid van het keelchakra ten goede komen. Natuurlijk, gezond voedsel in de kleur van het keelchakra, zoals blauwgroen, kan ook stimulerende energieën naar het keelgebied brengen. Een andere tip is om zuivelproducten uit het dieet te verwijderen om zuivel gerelateerde slijmophoping in de keel te voorkomen, wat beperkend kan aanvoelen en de energiestroom van het keelchakra verder kan afsluiten.

 

Om je op je gemak te voelen met het gebruik van je stem om de keelchakra vrij te laten stromen, kan het nuttig zijn om te oefenen met het uitspreken van je gedachten met een vertrouwd persoon. Kies een vriend of familielid die goed zal luisteren, en onthoud dat hoe frequenter de communicatie, hoe gemakkelijker het zal worden. Niet iedereen zal dat echter prettig vinden; zo niet, schrijf dan in plaats daarvan dingen op! Elke manier van consequent oefenen om jezelf uit te drukken, zal helpen om het keelchakra te openen

 

Je bent misschien geïnteresseerd in kristallen voor het keelchakra als je problemen hebt met expressie of het op een evenwichtige manier overbrengen van emoties. Blauwgekleurde stenen worden gebruikt om problemen met deze chakra te verbeteren. Turkoois is een kristal dat verbonden is met de waterenergie en kan helpen om je energiestroom te verbeteren. De diepblauwe tint van Lapis Lazuli heeft ook energie die het keelchakra stimuleert. Andere stenen, zoals Azuriet, Aquamarijn en blauwe Agaat worden gebruikt om problemen met deze chakra aan te pakken.

 

Om ons leven te leven vanuit een plaats van eerlijkheid en authenticiteit, moeten we onze eigen unieke ervaringen in de wereld omarmen en deze onbeschaamd delen met anderen! Ieder van ons heeft een speciaal verhaal om te delen, en een uitgebalanceerde keelchakra kan dat delen mogelijk maken en versterken. Niets is krachtiger dan onze waarheid spreken!

Meest recente berichten

Schrijfoefeningen

Meditatie

Het keelchakra

De tuin van het licht

Het vierde chakra

Het Solar plexus chakra

Het Sacraal chakra

Het Wortelchakra

Energie

De zeven chakra's

Een open deur

I call upon a miracle

Healing, een alternatieve begeleiding bij borstkanker

Eer je intuïtie

Nieuws

tel: 06 • 27244389
e-mail:
info@marionschmaeh.com

PRAKTIJKADRES

CONTACT

DISCLAIMER

Copyright © Marion Schmäh 2015

Marion Schmäh
Willem Schoutenstraat 42/2
1057DN Amsterdam

m i h
Mail1Skype1
item10